Ignite Hässleholm: debut med mersmak

LovsångsteamI kväll genomfördes det allra första ”Ignite Hässleholm”, en ekumenisk ungdomssamling. Vi var i Göingekyrkan, Pingstkyrkan höll i en inledande icebreaker-lek, Västerkyrkan hade planerat gudstjänstordning (David Stensmar och Gustaf Liljeström, båda i vit skjorta och fluga, hälsade välkommen på storartat vis), Johan från Pingstkyrkan predikade, ett lovsångsteam från Göingekyrkan ledde sången och ungdomarna från Lutherska missionshuset stod för kaféet efteråt. Vi hade hoppats på 60 närvarande, 35 var anmälda via facebook-evenemanget, 75 kom. Och det som många av oss tar med oss hem är en enda stor glädje och framtidstro. Tänk att få samla ungdomarna över samfundsgränserna för att tillsammans fira gudstjänst och se att det är ganska många ändå som tycker att det är värt att avsätta fredagskvällen till att umgås med Jesus.

Om två veckor samlas ungdomsledare från arrangörskyrkorna och blickar fram mot 2013. När vi nu har testat att genomföra det hela utan att gå utanför våra egna led ligger det nära till hands att bjuda in fler grupper från kommunen, såsom ungdomsgruppen i pingstkyrkan i Bjärnum, Sösdala SMU, ungdomsgrupperna i Svenska kyrkan i Tyringe, ungdomsgruppen i Svenska kyrkan och Missionskyrkan i Vinslöv och ungdomsgruppen i Svenska kyrkan i Farstorp. Kanske finns det fler.

24 thoughts on “Ignite Hässleholm: debut med mersmak

Kommentarer inaktiverade.