I am your only answer

Färgfabriken i LiljeholmenSvenskspråkiga Wikipedia har alltid på startsidan ett sammandrag av en ”aktuell artikel”. Just nu är det artikeln om Kulturutredningen. Den illustreras av en bild på Färgfabriken i Liljeholmen, se bilden till höger. När jag såg bilden på Wikipedias startsida associerade jag genast till Lötenkyrkan i Uppsala; byggnaderna påminner mycket om varandra, till och med korset finns där i det runda fönstret.

Detta ger skyltens ”I am your only answer” en god teologisk innebörd innebörd; på den yttersta frågan om livets mening och mål är det endast kyrkans huvud som är svaret (egentligen syftar skylten på en utställning av Ulrika Sparre).

1 thought on “I am your only answer

  1. Fabriken påminner lite om Immanuelskyrkan, Jönköping också. Det är samma färg, och fönstret liknar vår altartavla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *