En förlust och en vinst

Vårturneringen i Hässleholms schackklubb löper på med idel spännande partier. I mina två senaste har jag fått möta två av klubbens absoluta toppspelare. Det är nervöst och väldigt roligt.

För en vecka sedan stod Bo Plato för motståndet och jag fick slå ur underläge nästan hela vägen, trots att jag genom att spela Steinitz variant som försvar mot skotsk gambit överraskade nestor Plato. Till slut var det en blunder i drag 27 som punkterade partiet.

Den här veckan spelade jag mot Benjamin Ehmann i ytterligare ett rafflande parti. Även denna vecka spelade min motståndare en gambit, vilken jag accepterade. Sedan lyckades jag länge hålla kvar det materiella överläget och även om jag därmed blev den passive spelaren kändes det någorlunda kontrollerat.

I drag 30 var jag inställd på remischack, men Benjamin underskattade priset för att neka den möjligheten, och resten av partiet var han låst medan jag hade utrymme att forcera.

46 thoughts on “En förlust och en vinst

Kommentarer inaktiverade.