Gamla webbplatser: nostalgi och virtuell gravsten

Barracuda Beardfeeters DGA

Jag har nyss lagt till lite externa länkar i högermarginalen. Bland annat blev det en länk till lillebror Jonas webbplats, senast uppdaterad förra seklet. Den innehåller de klassiska 1900-talselementen, såsom idoga länklistor och frames-baserad formgivning. Dessutom upptas den översta fjärdedelen av Passagens reklambanner.

På en av länksidorna finns länk till det sedan ännu längre insomnade embryot till webbplats för den likaledes insomnade(?) discgolfklubben Barracuda Beardfeeters Disc Golf Association. Klubben bestod av mina bröder, ytterligare ett par hjälmaredare samt ett par kusiner. Längst ner på sidan (japp, sajten består av en sida) står stolt: ”Inom kort kommer här Sveriges kaxigaste discgolfsida!”. Personen som skapat sidan är kusin Peter, avliden sedan snart ofattbara fyra år. Ingen annan lär ha några inloggningsuppgifter och webbhotellet Algonet plockar tydligen inte bort något i första taget. Mig gör det inget. Sidan har för mig förvandlats från att en gång ha varit en klatschig start på något som skulle bli, till att i dag fungera som en virtuell gravsten där jag kan få stanna upp en liten stund och sörja min kusin.