Välkommen till Harmony

valkommen-till-harmony”Harvey och Eunice Muldock satt till vänster, på femte raden, och bad. Eunice bad att hennes skinkstek skulle lyckas. Harvey bad att den inte skulle lyckas, så att de kunde äta på restaurangen i Cartersburg. De senaste trettioåtta åren har Eunice lagat skinkstek till påsk, bara för att Harvey ljög för henne första påsken de var gifta och sa att den var underbar, när han i själva verket fick kämpa för att få ner den. Harvey tror att alla skinkstekarna är Guds straff för att han ljög.”

Citatet kommer från boken ”Välkommen till Harmony” (”Just Shy of Harmony”) av Philip Gulley, en lånad bok som jag läst under helgerna. Det är en fyndig och varm parodi på en amerikansk kristen församling. Pastorn Sam omges av en hel drös med skenheliga fösamlingsmedlemmar och själv ser han inte att Gud alls verkar i församlingen. Tron sviktar, men det visar sig att bakom skenheligheten finns ändå en omsorg när det gäller. Det är en humoristisk bok med djup som jag gärna rekommenderar.