Bevekelsegrund för röstning

Frimodig kyrkaKyrkovalet är snart här och det är dags att jag skriver något (jag står ju trots allt någonstans långt ner på Frimodig Kyrkas listor i Lunds stift).

Jag vill uppmana dig att rösta för att du bryr dig om Svenska kyrkan, för att du tycker att det är viktigt hur vi kristna förvaltar uppdraget att vara Kristi kropp, för att tala om hur du tror att Svenska kyrkan bäst utför sitt uppdrag.
Jag vill föreslå att du röstar på Frimodig kyrka för att du vill att fler skall få lära känna Guds kärlek, för att du vill att Sveriges största trossamfund skall få verka som just ett trossamfund, fritt från staten och de politiska partier som har till huvuduppgift att styra det profana samhället, för att du tycker att beslut om hur kyrkan skall hantera sin tro och sitt liv måste utgå från studier av Bibeln.
Jag fick i dag ett massutskick på Facebook som uppmanar till deltagande i kyrkovalet. Motiveringen lyder: ”Även om du är helt ointresserad, inte är troende, verkligen inte bryr dig, OM du är medlem i SvKyrkan använd din röst ändå!!” Det är som ni märker en motivering som låter lite annorlunda än min. Jag hoppas också att många skall rösta, men jag tycker att det är viktigt att man gör det för att man vill något för Svenska kyrkan, inte att man skall rösta bara för att man får. Massutskicket i fråga kom från en av sympatisörerna till nomineringsgruppen Öppen kyrka. En annan av deras företrädare har jag fört en diskussion med i det här ämnet på dennes blogg:Tankar i natten.

21 thoughts on “Bevekelsegrund för röstning

 1. Ok, Pastor Castor, jag har förstått att du är en av Rev D vänner som jag jobbar med. Därför känner vi väl varann nu så jag kan bråka lite med dig… Angående mitt ”massutskick” så skapade jag ett event på facebook för mina vänner på min friendslista. Sen har andra bjudit in sina vänner o det har växt. Att jag som privatperson som INTE är medlem i Öppen Kyrka gör ett utskick för nåt jag brinner för, tycker jag är annat än om ett parti gör det. Synd att det irriterade dig. Men tacka nej till eventet så får du inga fler mail. Lycka till i allt annat du står i förutom valet

  1. Erika, syftet med mitt inlägg var alls inte att klanka på dig, men att belysa den syn på valet som bland annat du ger uttryck för. Som du ser har jag inte heller skrivit att du företräder ÖKA eftersom jag inte vet något om det. Jag beskriver dig som sympatisör och det är du ju. Jag är inte heller irriterad över att jag fick ta del av ditt mejl (som ju var ett massutskick och det lägger jag ingen värdering i).

   Allt gott!
   /D

  1. För mig personligen? Jag var så långt ner på listorna att det aldrig varit aktuellt att bli vald. Hur många kryss jag fick vet jag inte – kanske får jag veta det så småningom.

   Det viktiga är att FK ändå fick några procent, även om det förblir en gåta för mig att så många fortfarande tycks tycka att de politiska partierna skall styra kyrkan.

Kommentarer inaktiverade.