Remi mot Bo Plato

I kväll har jag spelat ett spännande schackparti mot Bo Plato, en motståndare som är betydligt duktigare än jag. Den här gången lyckades jag dock hålla emot och spelade till mig en remi med viss mersmak.

En datoranalys från chess.com menar att jag gjorde 26 utmärkta drag, 2 bra, 5 ogenomtänkta och 1 blunder (samt ett tvingat drag). Bo hade 23 utmärkta, 10 bra, 1 ogenomtänkt och 1 blunder. Partiet med nämnda analys ser ut så här (mitt ratingtal är 0 eftersom Svenska schackförbundet håller på att byta till den internationella standarden ELO även för nationella tävlingar och jag har ännu inget ELO-tal):

220 thoughts on “Remi mot Bo Plato

  1. Redan under min tonårstid när vi i Rökeklubben spelade schack mot Hässleholm var Bo Plato som jag minns det den bäste spelaren i Hässleholm, där f.ö också min farbror Sven (Petras farfar) spelade.

    1. Men varför går han fram med springaren där? Hade han inte kunnat flytta damen? Antingen tagit din bonde H3 eller försökt byta damer. Oavsett. Jättekul att se ett parti med Bo. Hade varit intressant att se när han spelar vit. Du får gärna lägga upp fler parti! 🙂

    2. Han har inte så många rutor att flytta damen till eftersom jag hotar att ta springaren med tornet. Om han går ner och byter dam kan jag spela torn till h6 och tränga igenom hans sköld med övertag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *