Attack mot Quinteros variant

Tisdag kväll är schackkväll och just nu pågår vårturneringen i Hässleholms schackklubb. Det innebär ett parti per spelkväll med 90 minuters betänketid plus 30 sekunder per drag. I kväll fick jag möta Mesud, en snabb spelare som ofta snabbt ser bra lösningar. Snabbheten ligger honom dock i fatet ibland, då den gränsar till otålighet. I kvällens parti såg han farorna i drag 21 men var kanske lite för otålig för att leta upp bästa lösningen. I stället hoppades han att mitt angrepp inte skulle räcka hela vägen. Det gjorde det i ett parti som sprudlar av attacklusta.

Öppningen är en variant av siciliansk öppning som kallas Quinteros variant, sedan den argentinske stormästaren Miguel Quinteros introducerat svarts andradrag i elitspel samma månad som jag föddes(!). Bara en sådan sak talar ju till min fördel.

18 thoughts on “Attack mot Quinteros variant

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *