Skiljelinjen

Skiljelinje

Skylten ovan fotograferade jag i Nasaret i somras. Tornet som skymtar i högerkant är Bebådelsekyrkan, en katolsk basilika som markerar den grotta där traditionen säger att ängeln Gabriel uppenbarade sig för Maria och talade om det otroliga, att hon skulle bli mor till Guds son. Där började berättelsen om hur Gud väljer att bli människa, hur han väljer att leva och dö för världens frälsning. Skylten markerar, med ett citat från Koranen, skiljelinjen mellan islam och kristendom. För en muslim är det en omöjlig tanke att Gud skulle kunna ha en son, och lika omöjligt att han skulle kunna inkarneras som människa. ”Gud är för alltid upphöjd i makt och vis”, står det några verser tidigare i Koranen. På något sätt blir det här en paradox. Just att Gud är helig och mäktig gör att han inte kan bli människa. Min tro i det här sammanhanget blir: Gud är större! (Allahu Akbar!)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *