Jag vet inte, men Gud vet

Nu sover årets sommarkonfirmander förhoppningsvis gott i sina sängar på Åhusgården. Själv har jag haft lite kvällsarbete efter att  vi lämnade lägrets tredje kvällsandakt. I andakten beskrev vår yngsta ledare hur hon i princip inte visste någonting om Gud när hon själv kom till Åhusgården som konfirmand för tre år sedan. På lägret fick hon ställa frågor och brottas med allt som var konstigt med en kristen tro. Hon ville få alla svar om hon skulle kunna tro, men det visade sig att det viktigaste svaret hon fick var ”jag vet inte, men Gud vet”. Det var först ett frustrerande svar, men det återkom och blev så småningom en trygghet. Du behöver inte ha kontrollen, du behöver inte ha allt i din hand. Gud finns där för dig.
Fråga djuren, de kan lära dig,
himlens fåglar kan ge dig svar.
Fråga markens kryp, de kan lära dig,
havets fiskar kan upplysa dig.
Finns det någon av dem som inte vet
att detta är Herrens verk?
Han har alla varelsers liv i sin hand,
varje människas ande.
Job 12:7–10

2 096 thoughts on “Jag vet inte, men Gud vet

  1. Önskar dej och ditt ledarteam lycka till. Haft två barn på konfa där på 80-talet och varit ledare på ett antal, där och i Ringamåla. Det absolut roligaste i mina olika uppgifter genom åren! Slår till och med scoutläger (nästan). Mest fantastiskt är ungdomarnas personliga utveckling oavsett om de får/behåller en tro eller inte! Var välsignad, David!