Påskliljor och konfaledare

 

PåskliljaI dag slog påskliljorna ut i min trädgård. Det är nästan en månad efter påsk, så det var ju på tiden. Påskliljan är ju en blomma som genom sin blomningstid här i Nordeuropa är förknippad med påsken. Vi smyckar altaren med den på påskdagen och delar ut den till kyrkobesökare i påskgudstjänsten. Anders Johansson, pastor i kyrkosamfundet Gemensam framtid, drog bilden längre i sin ledare i påsknumret av Rosengårdskyrkans tidning ”På Gång” förra året. Han noterade att påskliljan från början växte i västra Europa, men att den fått följa människan ut i hela världen. På motsvarande sätt har vi som kristna fått i uppdrag av Jesus att ”gå ut överallt i världen och förkunna evangeliet för hela skapelsen”. Liksom människan spridit påskliljan får hon vara med och sprida evangeliet om uppståndelsen.

Jag fick se uppståndelsesymboler på min egen gräsmatta i dag.

Sedan åkte jag till Lund för att träffa sommarens konfirmandledare (om ett par veckor har vi förträff med konfirmanderna). Dessa ledares uppgift är att plantera påskliljor, att plantera evangelium i unga människors hjärtan och be att Gud med sin Ande vattnar. Det är en fantastisk uppgift och jag är glad över att jag får vara med.

Foto: Martin Hirtreiter, licens: cc-by-3.0

63 thoughts on “Påskliljor och konfaledare

Kommentarer inaktiverade.