Mitt äldsta sparade schackparti

Jag har suttit och sorterat min hög med gamla schackprotokoll och tänkte att jag skall digitalisera dem. Och en bättre plats för det än här på bloggen kan jag förstås inte komma på, även om ingen annan än jag lär kolla på de flesta av partierna. De äldsta partierna jag har kvar är från skol-SM i Hallstahammar 1986, en turnering som väl inte gick sådär strålande. Jag spelade för Östlyckeskolan i klass ”C”, det vill säga den tredje högsta åldersklassen. I första ronden blev det övermäktigt motstånd och tyvärr avgjordes partiet efter en blunder redan i drag 18, då jag i och för sig redan hunnit försätta mig i en tämligen otacksam sits.

23 thoughts on “Mitt äldsta sparade schackparti

  1. Jag har gått omkring och sett tillbaka på juniortiden som en tid då jag ändå var hyfsat duktig på schack. Jag inser när jag tittar igenom partierna att sanningen nog är att de flesta motståndarna inte heller var så bra. 😉

  2. Jag har gått omkring och sett tillbaka på juniortiden som en tid då jag ändå var hyfsat duktig på schack. Jag inser när jag tittar igenom partierna att sanningen nog är att de flesta motståndarna inte heller var så bra. 😉

  3. Vi hade en duktig synskadad spelare i min barndomsklubb. Jag har ett förlustparti mot honom sparat från 1987. Som barn tyckte vi att det var fascinerande att en äldre, sävlig man som inte såg pjäserna kunde vara så duktig.

Kommentarer inaktiverade.