21 % tror på Jesu uppståndelse

power of tenPå kanal 5 går ett frågesportsprogram som heter Power of 10 med Mikael Tornving som programledare. I programmet skall de tävlande gissa hur många procent av svenska folket som i statistiskt säkerställda undersökningar avgivit ett visst svar på en fråga. Frågorna varierar stort. I det andra avsnittet i somras fick den tävlande frågan: ”Hur många procent av svenskarna tror att Jesus uppstod från de döda?” Svaret man fått fram var 21 procent. Frågan jag funderade lite på efter att ha sett programmet är om jag tycker att det är en hög eller en låg siffra. Vad tycker du?

20 thoughts on “21 % tror på Jesu uppståndelse

  1. Huruvida det är en liten eller stor siffra vet jag inte. Kan tänka mig att det är ett antal fler % som vet det inför döden. Personligen är jag övertygad om att Jesus uppstått. Hur kan man annas möta honom?

  2. 21% är fler än vad jag hade gissat på! Men om det nu är 21 %, eller ca 1,5-2 miljoner svenskar, då börjar jag fundera på varför det inte märks mer i samhället?? -Att tro på nån gud gör många, men tro på en uppstånden Kristus innebär nästan att man är kristen genom aktivt ställningstagande. Och om så många svenskar aktivt valt en kristen tro så…borde inte det synas då och spelas med lite mer öppna kort i samhället då?

Kommentarer inaktiverade.