Featured lodjur

LodjurJag laddar ju upp en del bilder på Wikimedia Commons, den mediadatabas som används för att illustrera och komplettera artiklar på Wikipedia. Inom ramen för detta projekt delas det ut lite olika utmärkelser till särskilt värdefulla eller kvalitativa bilder, dels som en uppmuntran till fotograferna och dels som en hjälp till den som letar efter bra bilder. För att en bild skall utses till ”Quality Image” krävs att den är tekniskt bra: rätt exponerad, vettigt komponerad, tillräckligt hög upplösning, skarp etc. Den stämpeln har jag fått på en del av mina bilder sedan jag för ett par veckor sedan började nominera en bild ungefär varannan dag.

Nästa steg i kvalitet kallas ”featured pictures”. Där är kraven betydligt högre eftersom bilden skall ha någon form av ”wow-faktor” eller vara unik på något vis. (Är motivet tillräckligt speciellt kan en bild röstas fram även om den aldrig skulle kunna bli QI.) Härom dagen fick jag min första bild framröstad som ”featured”, nämligen bilden här intill på ett lodjur på Skånes djurpark. Jag är en aning stolt.
Alla mina bilder på Commons, för närvarande 658 stycken, kan nås via min kategori.
De bilder som fått någon form av utmärkelse finns på min presentationssida. Därifrån kan man alltså klicka sig vidare till lodjuret i högupplösning om man vill.

3 thoughts on “Featured lodjur

  1. Gött gött, bra jobbat! Du får väl göra lite sjyssta utskrifter och ställa ut en galleria, vetja

Kommentarer inaktiverade.