När fällan slår igen

För en vecka sedan spelade jag femte ronden i säsongens klubbmästerskap i schack i Hässleholm. Det var ett riktigt feel good-parti för min del. Det är ju alltid lite mer lockande att dela med sig av sådana partier, men jag förlorar en hel del också mellan vinsterna. Det som gjorde det här partiet särskilt skönt för min del var att jag lyckades aptera en elak fälla som min motspelare inte genomskådade förrän det var för sent. En fälla är en ställning där det vid första anblick ser ut att finnas något att vinna med en listig manöver, men där den inräknade vinsten vänds i förlust efter en ännu listigare fortsättning. I det här partiet apteras fällan i svarts drag 11 och slår halvt igen i vits drag 12. Vit vänder i och för sig ur den i drag 13, men då är halva skadan redan skedd.

 

2 thoughts on “När fällan slår igen

Kommentarer inaktiverade.