Wikipediaartikel om etiopisk kyrkogård

Kyrkogård för "främlingar", det vill säga icke-ortodoxa, i Addis.
Kyrkogård för ”främlingar”, det vill säga icke-ortodoxa, i Addis.

Min senaste nystartade artikel på Wikipedia handlar om en kyrkogård i Addis Abeba. Eller om sju kyrkogårdar. Efter att ha läst på lite om Ferenji-begravningsplatsen anar jag varför det till en början var så svårt att hitta samstämmiga källor ens till namnet på kyrkogården. Så kan det bli när flera kyrkogårdar, drivna av olika huvudmän, ligger tätt tillsammans och i någon mening tillsammans utgör en enda stor begravningsplats. När såväl de enskilda som den sammanslagna kan benämnas på olika sätt blir det lätt rörigt, men nu finns i alla fall en källbelagd artikel.

På kyrkogården ligger till exempel flera svenska missionärer. Artikeln finns här: Ferenji Cemetery.

7 thoughts on “Wikipediaartikel om etiopisk kyrkogård

Kommentarer inaktiverade.