Fotspår i sanden

Footprints
Foto: Nevit Dilmen. Licens: GFDL.

Nu finns det en nyskriven artikel om den välkända kristna texten ”Fotspår i sanden” på svenska Wikipedia. Det är en text med en osäker historia. Bland annat finns det minst tre författare som har registrerat upphovsrätten till den, och ytterligare minst 50 som menar sig vara författare till den. I artikeln presenterar jag de tre, en kanadensare och två amerikaner, men nämner även en brasilianare som ibland tillskrivs författarskapet. Vem eller vilka som har översatt texten till svenska har jag ingen aning om. Den som vet och har en källa får gärna upplysa mig.

Texten lyder, i en av sina vanligaste svenska ordalydelser (på några ställen språkligt korrigerad av mig):

En natt hade en man en dröm. Han drömde att han gick längs en strand tillsammans med Gud. På himlen trädde plötsligt händelser från hans liv fram. Han märkte att vid varje period i livet fanns spår i sanden av två par fötter: det ena spåret var hans, det andra var Guds.

När den sista delen av hans liv framträdde såg han tillbaka på fotspåren i sanden. Då såg han att många gånger under hans levnadsvandring fanns det bara ett par fotspår. Han märkte också att detta inträffade under hans mest ensamma och svåra perioder av sitt liv.

Detta bekymrade honom verkligen och han frågade Gud om detta. ”Herre, du sa den gången jag bestämde mig för att följa dig att du aldrig skulle överge mig utan gå vid min sida hela vägen. Men jag har märkt att under de allra svåraste tiderna i mitt liv har det funnits bara ett par fotspår. Jag kan inte förstå att du lämnade mig när jag behövde dig mest.

Herren svarade: ”Mitt kära barn jag älskar dig och skulle aldrig lämna dig under tider av prövningar och lidande. När du såg bara ett par fotspår – då bar jag dig.

211 thoughts on “Fotspår i sanden

    1. Tack för tipset, Eva. Du har inte möjligen någon källa på uppgiften? Inte för att jag misstror dig, men för att det skall bli möjligt att följa upp och eventuellt lägga till i Wikipediaartikeln.

  1. [url=https://fluoxetine911.com/]buy fluoxetine[/url] [url=https://cephalexin5.com/]keflex 500[/url] [url=https://estrace1.com/]estrace vaginal cream generic[/url] [url=https://prednisone60.com/]10mg prednisone[/url] [url=https://tadacip365.com/]tadacip[/url] [url=https://hydrochlorothiazide24.com/]hydrochlorothiazide[/url] [url=https://kamagra2019.com/]kamagra gold 100mg[/url] [url=https://cialis25.com/]cialis online buy[/url]

Kommentarer inaktiverade.