Gudstjänst och zoo i Peking

Sista heldagen i Peking delade vi upp oss så att jag och Samuel varit iväg på vårt håll medan Gösta tagit en lite lugnare dag kring vandrarhemmet för att vila knät.

För mig och Samuel blev första destinationen Haidian Christian Church där jag hade läst att gudstjänsten börjar klockan 11.00. När vi kom dit cirka tjugo i visade det sig att söndagens fjärde gudstjänst (av fem) skulle börja 11.30 och dessutom vara på engelska. Trots att det redan stod något hundratal personer i kö utanför kyrkan vågade vi oss över gatan för lätt frukost på Seven Eleven.

Gudstjänsten var annonserad att vara en timme, men det var aningen optimistiskt då predikan var 50 minuter lång. Den var ganska bra och ganska basic, men krävande att lyssna till då pastorns engelska inte var helt enkel att följa. Utifrån 1 Mos 11:27-12:3 predikade hon om hur Abram blev viktig, välsignad och ihågkommen för att Gud utvalt honom. Det var inte så att Gud utvalde honom för att han redan var viktig. Hon använde berättelsen för att visa på hur vi får lita påGuds kallelser även i situationer när det mänskligt inte ser rimligt ut att vi skall kunna ro iland det vi kallas till. Hur skulle Abram kunna bli stamfar till ett stort folk när han inte ens hade en son?

Utöver predikan innehöll gudstjänsten en kvarts lovsång i början och några minuter i slutet. Sången leddes av ett lovsångsteam med elpiano, bas och fiol (inte basfiol och flöjt!). Sångerna var i hemtam stil och sjöngs främst på engelska, men vid några tillfällen varvades refrängen även på kinesiska, så jag har fått sjunga lovsång på det språket i dag. Efter gudstjänsten erbjöds ”Talk Time” på engelska och kinesiska för förstagångsbesökare som vill få veta mer om kristen tro eller i övrigt vad kyrkan står för. Trots att det var dagens fjärde gudstjänst var kyrkan fullsatt; jag gissar på cirka tusen personer.

Efter gudstjänsten åt vi på japansk restaurang. Det var helt okay mat, men ändå den sämsta måltiden hittills trots ett förhållandevis högt pris. Jag åt något konstigt grönt till förrätt och en godare ål-risotto som huvudrätt.
Efter maten letade vi upp ett elektronikköpcenter (vi befann oss i ett bra område för det). Det är spännande att gå igenom ett jättestort affärslandskap med 100 elektronik- och fotobutiker redan på första våningen. Andra våningen såg likadan ut, och tredje, och fjärde. På tolfte våningen köpte jag ett nytt minneskort till kameran (32 Gb). Trots att det fanns flera liknande varuhus runt om nöjde vi oss med att besöka ett.
Den sista attraktionen för dagen blev Pekings Zoo, en djurpark med färre djur per promenadmeter än någon jag tidigare besökt.

28 thoughts on “Gudstjänst och zoo i Peking

Kommentarer inaktiverade.