Fel fel fel! Eller inte.

Fel fel fel!Att vara en besserwisser är att ha svårt att motstå suget att påpeka när någonting som sägs eller påstås är felaktigt. Man kan säga att en besserwisser är en sanningssägare, men trots att de flesta människor skulle skriva under på att det oftast är bra att sanningen kommer fram och att man helst inte vill sprida felaktigheter och fördomar så är en besserwisser sällan populär. Det är inte socialt acceptabelt att påpeka andras faktafel om dessa inte specifikt har bett om det. Jag är en besserwisser som med vetskap om detta försöker lägga åtminstone lite band på mig själv.

Den här bloggkategorin, Inte helt fel, kommer dock att ägnas åt idel besserwisseri, men mot en part som öppnat upp för det genom att själv agera på likartat vis – mot en annan besserwisser får man vara besserwisser (men det gäller då att vara korrekt). Det som kommer att bemötas är påståenden i Ulf Ivar Nilssons bok ”Allt vi trodde vi visste men som faktiskt är fel fel fel!” (redan titelns utelämnade infinitivmärke och kommatecken skulle kunna påkalla reaktion, men i en titel kan man ju tillåta det mesta). Boken inhandlades som ”jultidning” någon gång och jag slogs genast av hur tveksamma flera artiklar i den är. Jag kommer alltså, när andan faller på, bemöta flera av de påstådda felaktigheterna här.

6 thoughts on “Fel fel fel! Eller inte.

Kommentarer inaktiverade.