Kvällsmat: Nässelsoppa med asiatisk smak

NässelsoppaI eftermiddags plockade jag en plastkasse full med brännässlor i trädgården. I kväll blev det kvällsmat, och dessutom skall det få fungera frukost och förmodligen middag i morgon. Tillagningen sker efter eget recept, en blandning av gammaldags svensk naturmat och indiska smaker:

  • 1 plastkasse nyplockade brännässlor, sköljda
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 4 lagerblad
  • 2 burkar kokosmjölk
  • 60 g. smör
  • 3 msk. garam masala
  • 2 vitlökar, solo
  • svartpeppar och salt efter smak
  • kokta ägg till servering
  1. Koka upp nässlorna och koka några minuter, häll bort vattnet.
  2. Koka en buljong på buljongtärningarna och lagerbladen i ett par deciliter vatten.
  3. Lägg nässlor, vitlök och buljong (lagerbladen bortplockade) i en gryta och kör det hela till en grynig soppa med stavmixer.
  4. Krydda med garam masala, salt och peppar och lägg i smöret.
  5. Koka upp soppan och låt koka någon halvtimme.
  6. Häll i kokosmjölken och koka någon kvart till. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera med kokta ägghalvor.

156 thoughts on “Kvällsmat: Nässelsoppa med asiatisk smak

Kommentarer inaktiverade.